Billardklæder er klubbens klart største udgift. Det er derfor vigtigt, at vi alle er med til at forlænge klædernes holdbarhed og samtidig sikre klædets kvalitet og dermed ballernes løb. Det gøres nemt ved at følge denne vejledning.
Kridtning: Kridt altid inden et stød, men aldrig over bordet og begræns dit brug af kridt. 2-3 lette strøg med kridtet er rigeligt og træk på tværs af dup så det undgås at (ud)hule kridtet. Husk at overflødigt kridt på dup ”afleveres” på klædet når du støder og er med til at gøre klædet langsomt.
Hænder: Sørg for at have rene hænder inden du starter med at spille. Hvad du end måtte have på dine hænder afsættes på baller, kegler og klæde. Undgå at hvile hele håndfladen på klædet.
Ur, armbånd og ringe: Hvis der er risiko for at disse genstande kan skade klædet f.eks. pga. skarpe kanter, så undlad at bruge dem når der spilles.
Baller: Læg dem stille på bordet (så det ikke kan høres!) Lader du ballen falde fra håndfladen, ødelægges tråden i vævet, og det giver et ujævnt klæde og er begyndelsen til et hul i klædet.
Stødteknik: Hold så vidt muligt køen vandret i stødøjeblik og undlad massé stød og særligt kraftfulde stød, med mindre du er meget øvet i denne stødteknik. (brug det midterste bord til træning af disse stød)
Støvsugning: Gøres altid før spilstart, men også efter hvis klædet under spillet har været særligt udsat. Husk at benytte det korrekte mundstykke til støvsugeren.
Luftfugtighed: Lav luftfugtighed får ballerne til at løbe hurtigere, og det er der for vigtigt at yderdøren, som er en nødudgang og kun bør benyttes som sådan, holdes lukket. Adgang til lokalet skal altid ske gennem hal 2 når det er muligt. (også af hensyn til at holde lokalet rent – hvornår har du sidst gjort rent i klubben ? )
Generalforsamlingen 9. marts 2013